Pradėta serijinė gamyba dviračių su vandenilio varikliu 

Prancūzų startupas Pragma Industries  tapo pirmąja pasaulyje kompanija, pradėjusia serijinę gamybą dviračių su vandenilio varikliu, kurie bus naudojami, kaip viešasis transportas.

Bendrovė Pragma Industries , kuri yra įsikūrusi Biarritz, Prancūzija, ir gamina kuro elementus kariniams tikslams, pagamino ir pardavė apie 60 Alpha dviračių varomų vandeniliu keturiems Prancūzijos miestams - Saint-Lo, Cherbourg , Bayonne ir Chambery.

Nors vienu įkrovimu dviratis vardu Alpha gali nuvažiuoti iki 100 km, ir jo papildymas trunka ne daugiau kaip 2 minutes, kaina tokio įrenginio yra vis dar labai didelė - apie 7500 eurų už vienetą ir ne mažiau kaip 30000 eurų už įkrovimo stotelę.

 

 

Žinoma, šis transportas vis dar yra per brangus paprastai vartotojų rinkai, bet Pragma užsibrėžė tikslą sumažinti dviračio kainą iki 5000 eurų, tokiu būdu sulygindama su daugumos mažų elektromobilių kaina.

Šiai dienai, tradiciniai elektriniai dviračiai vienu įkrovimu gali pravažiuoti 50 km - 80 km ir jų įkrovimas trunka apie 4 valandas. Todėl vandenilio dviračiai, galintys išvystyti iki 25 km / h greitį,  gali būti puiki alternatyva.

Pragma Industries ne pirmoji kompanija, kuri išrado vandenilio dviratį, bet tai buvo pirmoji kompanija pasaulyje, kuri galėjo išvystyti jų seriijnę gamybą ir pardavimą.

Pragma taip pat gamina ir parduoda vandenilio degalines, kurios gamina degalus vandens elektrolizės būdu.

Pradėta pirmoji serijinė vandenilio dviračių gamyba.

 

 

Vandenilio transportas Alpha atrodo kaip normalus šiuolaikiškas dviratis, bet pritaikytas ne asmeniniam naudojimui, o įmonėms teikiančioms dviračių nuomos paslaugas miestuose.

Pragma iš viso pernai pagamino 100 vandenilio dviračių, o šiais jau planuoja išleisti 150.

Pasak kūrėjo, jie jau gavo užsakymus savo produktui iš tokių šalių kaip Norvegija, JAV, Ispanija, Italija ir Vokietija.