Turistiniai dviračiai 

Turistinis dviratis (touring bike)  tai speciali dviračių rūšis, sukurta kelionėms už miesto ribų, žygiams dviračiais, taip pat kelionėms mieste. Dabar kelionės yra gyvenimo būdas, kultūrinis kodas aktyvaus gyvenimo būdo, išvykų į gamtą ir ekologinių kelionių mėgėjams. Kelioninius dviračius galite įsigyti iš daugelio prekių ženklų.

Turistinis dviratis pasižymi maksimaliu komfortu ir funkcionalumu, nes jie skirti ilgai sėdėti balne. Vargu ar dviratininkui ilgai patiks minti pedalus ant nepatogaus dviračio ir netinkamo balno.

Didelis greitis važiuojant, galimybė įveikti bekeles, universalumas, geras manevringumas  tai ne visas sąrašas priežaščių, kodėl verta įsigyti turistinį dviratį. Bet vis dėlto kokį dviratį pasirinkti? Kaip išsirinkti geriausią turistinį modelį sau?

Tarp pagrindinių punktų renkantis tinkamą turistinį dviratį galime pažymėti:

svoris - gana svarbu pasirinkti mažiausią svorį, nes būna situacijų keliaujant kada tenka persinešti dviratį.

Dviračių bagažinė  dažnai ji jau būna sumontuota, o jei ne, rekomenduojame šį svarbų priedą įsigyti atskirai;

technine priežiura, komponentų prieinamumas - dviračių remontas ir atsarginių dalių pirkimas dviračiui turėtų būti prieinamas mūsų rinkoje;

dviračio patikimumas - jūsų turistinis dviratis turi įveikti numatytą atstumą su minimalia gedimo rizika ir suteikti saugumo jausmą bei pasitikejimą savo dviračiu draugu;

komfortas yra vienas iš svarbiausių dalykų, rekomenduojama pasirūpinti dviračio patogumu, kad dviračio balnas, vairas, rėmo dydis, pedalai, stabdžių sistema ir kt. būtų komfortiški.

Kelioniniai dviračiai yra derinys kitų populiarių dviračių rūšių - hibridinių ir kalnų dviračių. Jais daug patogiau važiuoti ilgus atstumus. Greitas važiavimas ir didelio pravažumo galimybės daro turistinius modelius populiariais ir universaliais dviračiais kiekvienam dviratininkui.

Gana svarbus dalykas yra tvirtas rėmas, nes dviratis turi gabenti ne tik pati dviratininką, bet ir pakrautą krovinį  dviračių krepšius, palapines, maistą ir kitus žygiui reikalingus daiktus.