Vienos pavaros dviratis Singlespeed 

Singlespeed - dviratis su viena pavara yra populiarus street,e ir dirt,e. Tačiau dėka kai kurių savo savybių, jis taip pat gali būti naudojamas kaip cross country žiemą ir tarpsezoniu. 

Tipai:

BMX, dauguma dviračių skirtų vaikams, cruiser tipo dviračiai, dviračiai skirti treko lenktynėms, fiksuotos pavaros miesto dviračiai, vienos pavaros kalnų dviračiai.

Privalumai singlespeed:

- Mažesnis svoris. Nuo dviračio nuimamai bėgių perjungėjai, bėgių rankenėlės, troseliai su šarvais, viena arba dvi žvaigždės priekyje, kasetė, išskyrus vieną žvaigždę. Taip sumažinamas svoris.

- Gaunasi patikimesnė sistema. Atsižvelgiant į tai, kad grandinė yra santykinai stipriai įtempta, ji beveik niekada nekrenta. Po bet kokio smūgio galite būti tikri, kad pradėjus minti pedalus, dviratis pradės važiuoti, o ne traškėti.

- Pigiau. Net jei jūs pirksite specialią grandinę, įtempėją ir žvaigždes, tai vis tiek gaunasi pigiau, nei bėginė sistema.

- Paprastesnė priežiūra. Nebūtina idealiai nuvalyti nešvarumus, nereikia reguliuoti pavarų. Grandinę yra lengviau valyti nuo purvo ir riebalų

- Ir dar vienas šioks toks privalumas. Su vienos pavaros sistema lengviau valdyti dviratį ekstremalioje situacijoje, jūs visada žinote kokia jėga reikia minti pedalus.

Trūkumai:

- Netinka bekelei. Net jei jūs naudojate dviratį tik street,e ir dirt,e, nuvažiuoti iš namų iki pasivažinėjimo vietos tampa sunku. Na o cross-country  iš vis nepavažiuosite - tik kankinsite savo kelius.

- Kai kuriais atvejais, jums arba trūks greičio arba turėsite stipriau minti pedalus nei įprasta. Viena pavara, nieko nepadarysi ...