Elektroninis dviračio grandinės sutepėjas - puiki idėja

 

Rinkoje atsirado automatinė dviračio grandinės sutepimo sistema Flaer Revo Via: rezervuaras su tepalu, kuris tiekiamas per mažą vamzdelį elektroninės pompos pagalba. Tepalo padavimą galima reguliuoti priklausomai nuo oro sąlygų, periodiškumas - kiekvienos 30, 90 ar 150 sekundžių į grandinę pateks mažas lašelis tepalo.

Tepalo užtenka nuo 7 iki 37 valandų kelio, pagal pasirinktą sutepimo režimą. Kaina yra 250 svarų, svoris 121 gramas. Kaip aš supratau, aparato nereikia įjungti prieš kelionę, jis pats seka pradžią / pabaigą judėjimo naudojant akselerometrą.

 

 

Iš esmės, visai gera idėja, bet yra du dideli "bet". Pirmiausia, tai kaina. Antra - atrodytų, viskas padaryta, kad būtų lengviau, o gaunasi atvirkščiai: reikia keisti akumuliatorių / įkrauti (baterijos resursas 150 valandų), užpildyti rezervuarą su tepalu. Skysčio sąnaudos ryškiai padidės, nes lašės visos kelionės metu. Ir, savaime suprantama, gamintojas rekomenduoja naudoti jų tepalą, kuris kainuoja 6 svarus už 125 ml.

 

Ne visai aišku, kas gali naudoti šį tepalą. Abejoju, kad žmonės, kurie perka brangius dviračius, norės pakabinti ant rėmo „dėžę“, kuri sveria visus 148 gramus (įskaitant tepalą) !! Turistams, kurjeriams ir miesto dviratininkams kaina tikrai per didelė. Bet jei ji kainuotų 30 eurų, aš pats su malonumu nusipirkčiau savo miesto dviratukui -  tiesą sakant, dažnai užmirštu sutepti ant jo grandinę ir išvažiuoju su švilpimu.

 

 

Atsižvelgiant į tai, kad dviračiuose atsiranda vis daugiau elektroninių komponentų, automatinis sutepėjas visiškai įsipaišo į koncepciją, bet reikia palaukti, kad kažkas padarytų analogą su įkandama kaina.

Tarp kitko, toks sutepėjas jau egzistuoja motociklams, vadinama "Scottoiler" - ir ten tai labai į vietą: galima patalpinti didesnę talpą, maitinimą paimti iš motociklo akumuliatoriaus. Taip pat ir praktinės prasmės daugiau: pvz., važiuojant motociklu, kai dienos rida 700 ir daugiau kilometrų, reikia tepti mažiausiai vieną kartą per dieną, tuo labiau, kad ir priėjimas prie grandinės žymiai sudėtingesnis.

 

Jūsų nuomonė – ar ši idėja turi teisę į gyvenimą?